آزمایشات قیر امولسیونی

با پیشرفت تکنولوژی قیر امولسیونی، روش های آزمایشات قیر امولسیونی نیز توسعه یافته است. برخی از این آزمایشات قیر امولسیونی برای اندازه گیری کارآیی آن بوده و بقیه، ترکیب و پایداری با مصالح را مورد بررسی قرار می دهند.

آزمایشات قیر امولسیونی معمولا با اهداف زیر صورت می گیرد:

  • تهیه اطلاعات جهت تعیین مشخصات مورد نیاز
  • کنترل کیفیت و یکنواختی محصول در حین تولید و استفاده
  • پیش بینی و کنترل روش استفاده، ذخیره سازی و کارآیی مواد

نمونه گیری مناسب برای رسیدن به نتایج درست، امری ضروری است. قیر امولسیونی به صورت گرم تهیه می شود. در برخی موارد به صورت گرم ذخیره شده و در برخی موارد به صورت گرم منتقل و به کار گرفته می شوند. نمونه های گرم تهیه شده در محل اجرا، اغلب به ازمایشگاه با دمای محیط منتقل می شوند.

برای آزمایشات قیر امولسیونی نمونه قیر امولسیونی که ویسکوزیته آن در ۵۰ درجه سانتی گراد مشخص می باشد، باید در یک حمام آب یا اجاق ۷۰ درجه سانتی گراد به میزان ۳±۵۰ سانتی گراد حرارت داده شوند. نمونه ها را نباید لرزاند بلکه باید آن ها را تکان داد، تا همگن بودن آن ها تامین شود.

امولسی فایر شرکت ایوانیک آلمان در دو شرکت ایرانی مورد آزمایش قرار گرفته است که نتیجه آن موجود می باشد:

  • شرکت آذر پاسارگاد آزمایشات کندروانی، پایداری در برابر نشست، قابلیت دو فازی شدن، تعیین بار ذره ای و دانه های قیر، الک- دانه بندی، حلال های نفتی در حجم امولسیون، درصد وزنی قیر باقیمانده در آزمایش تقطیر و از آزمایشات بر روی قیر باقیمانده از تقطیر آزمایشاتی همچون درجه نفوذ، کشش پذیری و حلالیت را انجام داده است.
  • شرکت سبز جویبار نیز آزمایشات درصد باقیمانده قیر،ویسکوزیته، الک و پایداری انبار داری و بارگذاری ذرات امولسیون را انجام داده است.

آزمایشات قیر امولسیونی انجام شده نشان داده است که این امولسی فایر برای استفاده در تهیه قیر امولسیونی کند شکن و دیر شکن، برای تهیه قیر امولسیونی کاتیونیک و آنیونیک مناسب است و قیر پایداری طولانی دارد.